Het belang van chip registreren

'De poes heeft wel een chip, maar de eigenaren hebben die niet geregistreerd', weet Saskia Thijssen van de Dierenbescherming. 'Dat komt helaas best vaak voor. Aan de chip zijn de contactgegevens van de eigenaren verbonden, maar registreer je die niet, dan zijn je gegevens niet te achterhalen.'

Lees meer »

Krijsende zwerfkatten bezorgen veel overlast : Ommelander Courant, Donderdag 27 augustus 2015

WEHE-DEN-HOORN: "Alles wat niet geboren wordt hoeft niet te lijden." Wijze woorden van Sjouwkje Loorbach (80) uit Wehe-den-Hoorn. Ze zet zich al jaren in om het groeiende probleem van zwerfkatten tegen te gaan. Ze geeft voorlichting en mensen met weinig inkomen kunnen op kosten van haar stichting Sociale Huisdierenzorg de kater of poes laten castreren of steriliseren. Maar ondanks haar inzet gaat het niet goed. Volgens Loorbach laat het dierenasiel Zuidhorn zwerfkatten gewoon lopen, met alle gevolgen van dien. En daar maakt de kattenliefhebster zich enorm boos over. 

Lees meer »

Het belang van chippen

Er loopt een katje over de stoep in Ten Boer. Een klein mormeltje is het, grijs, rood en wit. Niemand let op hem. Er is deze zaterdag al zo veel te zien. Het is Roefeldag, een evenement waarbij kinderen sportclubs, culturele verenigingen en bedrijven bezoeken. Roefelen is een Vlaams woord, leren de kinderen. Het betekent ontdekken. En dat is precies wat ze vandaag gaan doen. Bij de Dierenambulance Groningen bijvoorbeeld. Nieuwsgierig stappen ze in de ziekedierenauto in. Ook het katje houdt stil bij de ambulance. Medewerkers Dien en Carla zien een meisje met het beestje spelen. Het is een mooi gezicht. Maar dan loopt het meisje weg. Het katje blijft zitten. Even later likt het verwoed aan een stoeptegel. Dien en Carla kijken nog eens. Het katje is een kleverig dropje aan het eten. En hij ziet er ook erg mager uit. Hup, het beest gaat mee de bus in. En ja hoor, hij heeft een chip. Het katje blijkt een poes, Aagje uit Oldehove. Dertig kilometer verderop maar liefst, niet niks voor een kat. Haar baasje reageert opgelucht op het telefoontje. Aagje is al vier weken kwijt. Het baasje stapt snel in de auto. Als ze even later de naam van de poes roept, springt het beestje direct in haar armen. Snel naar huis. Aagje heeft voorlopig genoeg avonturen geroefeld.

Lees meer »

Gevaarlijk! kalmeringtabletten bij de Aldi

Vanaf heden kunt u bij de Aldi kalmeringstabletten kopen voor uw hond en kat. Deze tabletten zijn voor bepaalde rassen levensgevaarlijk!Voor alle dieren zitten er ernstige bijwerkingen aan. De werkzame stof van deze tabletten is namelijk Acepromazine.

Lees meer »

Sponserloop

De sponsorloop op 23-06-2014, georganiseerd door Nienke Nieuwold van groep 8 van de g.b.s. ‘de Wierde’ te Winsum,heeft het fantastische bedrag van €150,- opgeleverd.

Lees meer »